lauantai 18. helmikuuta 2012

Terve kaikki

Noniin... pitkästä aikaa täällä. Pahoitteluni kaikille ettei minulla ole ollut yhtään aikaa kirjoittaa blogiani viime kuukausina. Nyt ajatuksena olisi yrittää kirjoittaa kerran kaksi kuukaudessa.

Aloitetaanpa vaikka joulusta. Jouluna tein sitten itse suomalaista jouluruokaa. Tein rosollia, perunalaatikkoa, riisipuuroa, kalaa, glögiä etc. Kaikki kehuivat kovasti kokkauksiani joten nyt teenkin täällä joka perjantai ruokaa. Ainakin opin kokkaamaan. :)
  Sain ihania joululahjoja host perheeltäni. Kun kotiin tulen, niin matkassa on myös minulle tehty joulusukka jossa oli lahjoja. Ja kaikki nämä jouluvalot täällä... ei voi muuta sanoa kuin VAU! Ne ovat aivan todella upeita. Jouluvaloja ollaan laitettu talot täyteen. Oma perheeni ei niin paljoa laittanut koristeita, koska Tristan on alkanut oppia kävelemään ja tarttumaan kaikkeen mikä eteen sattuu. Laitanpa tähän kuvan mukaan yhdestä talosta josta tykkäsin.




Oikei sitten thän päivään.

Koulu menee oikein mukavasti. Se on niin paljon helpompaa kuin Suomessa. En tiedäkkään että miten pääsen suomalaiseen koulurytmiin kiinni kun täällä ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään. ;D On myös sääli, että näitä kursseja mitä minulla on täällä en voi saada Suomessa arvosanoiksi.
  Viime viikolla tuli yhtenä pivänä räntää, mutta lunta ei ole vielä kertaakaan tullut/todennäköisesti ei tule tulemaankaan. Viime viikolla oli myös ystävänpäivä. Pinkkiä ja punaista kaikkialla. :) Nämä amerikkalaiset tykkäävät panostaa kaikkeen.
  Yksi mielenkiintoisimmista asioista mitä olen täällä huomannut ovat amerikkalaiset teini-ikäiset. Kun suomalaiset käyvät koulussa ja iltaisin urheilu harjoituksissa, amerikkalaiset käyvät koulua, tekevät koulun urheiluja ennen ja jälkeen koulun sekä melkein kaikilla heillä on työpaikka. Jos he eivät työskentele missään, he hankkivat rahaa olemalla lapsenvahteja. Itsekkin kokeilin tuossa pari kertaa olemalla lapsenvahti, mutta se oli aika helppoa minulle kun lapset olivat jo nukkumassa kun tulin. Aika mukava tapa hankkia rahaa. Ja kaikilla täällä on siitä jossain vaiheessa ollut kokemusta. Nämä nuorukaiset saavat siis jo hyvän aloituksen työelämään aikaisessa vaiheessa.
  Yhtenä päivänä mentiin seuraamaan rodeo näytöstä. Huhhuh itse en ikinä uskaltaisi mitään sellaista tehdä. Oli niin pelottavan näköistä touhua. Siellä ne ratsastivat hevosilla ja härillä.

Tähän lopuksi haluaisin mainita, kun näin sitä ollaan jo helmikuun puolivälissä. Tässä muutaman kerran joulun jälkeen on alkanut tulla todella kova koti-ikävä. Todennäköisesti tieto, että pian tämä vuosi on jo ohi, niin laittaa ajattelemaan kuinka on vain tärkeää yrittää nauttia joka päivästä. Onneksi kaikki hauskat tapahtumat perheeni ja kavereitteni kanssa saavat ajatukset onneksi muualle. Tämän vuoden jälkeen haluan uusille vaihto-oppilaille kertoa, että sitten kun se koti-ikävä iskee niin pitää vain sinnitellä ja yrittää pitää ajaukset koossa. Ajatuksena on myös tämän vuoden jälkeen että jossain vaiheessa tulen takaisin tapaamaan kaikki ysäviäni ja isäntäperhettäni ja pari kaveria ovat jopa tulossa Suomeen sitten jossain vaiheessa.






 Nämä ovat sitten kaikki jäistä tehtyjä patsaita. Ne olivat todella upeita, mutta tärkein sääntö oli että EI saa koskea. Ihan tuntui kuin Suomessa olisi ollut kun tuolla oli niin kylmä. :D







Haluan toivottaa kaikille sinne Suomeen oikein hauskoja aikoja ja pärjäilkää! Näytetään mistä meidät suomalaiset ollaan tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti